Folk och Fåglar

17 september naturum Getterön

Söndagen den 17 september arrangeras Folk och Fåglar på naturum Getterön utanför Varberg. Som vanligt är det ett spännande föreläsningsprogram och mängder av andra aktiviteter som sker under dagen. Fri entré till alla föreläsningar och guidningar!

På Programmet:

Martina Haag intervjuas av Anders Wirdheim om sitt nyvaknade fågelintresse.


Felix Heintzenberg, naturfotograf från Lund berättar om och visar bildspel från Arktis.


Per Alström, en av Sveriges mest kända ornitologer berättar om ”DNA-forskning kastar om grenarna i livets träd – exempel från fåglarnas grenverk”


Artur Wiatr-anställd vid Biebrza Nationalpark i östra Polen och är för mängder av Polenresenärer ett välbekant ansikte. Artur kommer att hålla ett föredrag på engelska: ”Birds as indicator of high quaility environment – a case of Biebrza National Park”.


Pippipodden med Gullet och Widde kommer att spelas in på plats ( Anders Wirdheim och Christopher Gullander)

 

Fågelguidningar Ringmärkningsvisningar,  Barnaktiviteter: skattjakt, barnteater, samlingsutställning med Naturfotograferna, utställning/ Kikarimportörer o. likn.,  försäljning, fikamöjligheter.

 

Ytterligare info på www.folkochfåglar.se


Info-film om arrangemanget:
https://www.youtube.com/watch?v=09iHWwyjcYM&t=13s


 

Anordnas av Studiefrämjandet, Birdlife Sverige, naturum Getterön/länsstyrelsen, Varbergs Ornitologiska Förening och med stöd av Sparbanksstiftelsen i Varberg och Varbergs kommun.Författare:

Datum:2016-06-26

Sida för utskrift